
هنرنمایی علی اکبر قلیچ در محفل
صحنه محفل این بار میزبان هنرمندی جوان بود که هم در عرصه موسیقی و هم در زمینه قرائت قرآن و مداحی، استعدادی درخشان دارد. علی اکبر قلیچ، متولد ۱۹ مهر ۱۳۷۲ در محله نازیآباد تهران، با قدمهایی استوار روی صحنه آمد تا حاضران را با هنر الهی خود به ضیافت معنوی ماه رمضان دعوت کند.
قلیچ ابتدا اثری که برای ماه مبارک رمضان آماده کرده بود را با صدایی گرم و دلنشین اجرا کرد. آوای او چنان در فضای استودیو طنینانداز شد که همه حاضران را به وجد آورد و فضایی معنوی و روحانی ایجاد کرد.
میراث پدر شهید؛ روایت عشق و ایثار
پس از اجرای قطعه اول، علی اکبر قلیچ در گفتگویی صمیمی، از پدر شهیدش یاد کرد که در اثر عوارض شیمیایی به شهادت رسیده بود. او با احترام و عشقی وصفناپذیر از پدری سخن گفت که میراث ایمان و عشق به وطن را برایش به یادگار گذاشته است.
قلیچ همچنین با محبت خاصی از مادرش یاد کرد و گفت: «مادرم همیشه آرزو داشته من قاری قرآن شوم.» این جمله ساده، عمق پیوند او با کلام الهی را نشان میداد و روشن میکرد که چرا صدای او چنین روحنواز و تأثیرگذار است.
قرآن و ابتهال؛ اوج هنرنمایی
لحظه درخشان حضور علی اکبر قلیچ در محفل، زمانی بود که چند آیه از کلامالله مجید را با صوتی زیبا قرائت کرد. صدای او در تلاوت آیات نورانی قرآن، چنان با روح و جان حاضران عجین شد که گویی پردهای از آسمان در استودیو گشوده شده بود.
اما اوج هنرنمایی این خواننده جوان و مستعد، اجرای ابتهالی بود که مخصوص ماه رمضان آماده کرده بود. ابتهال او، تلفیقی هنرمندانه از اصالت موسیقی ایرانی و نوای ملکوتی دعا و نیایش بود که فضا را مملو از عطر معنویت کرد.
از کودکی تا امروز؛ مسیر پرفراز و نشیب یک هنرمند
علی اکبر قلیچ که از پنج سالگی در هیئتها به مداحی و نوحهخوانی مشغول بوده، مسیری طولانی را طی کرده تا به این نقطه رسیده است. او که فارغالتحصیل فوق دیپلم مکانیک و دانشجوی علوم سیاسی است، موسیقی را با آموزش تنبور آغاز کرد و سپس تحت نظر استادانی چون کیخسرو پورناظری و سهراب پورناظری، تئوری موسیقی را فرا گرفت.
این هنرمند جوان، علاوه بر خوانندگی، اجرای برنامه تلویزیونی «از سرگذشت» را نیز بر عهده داشته است؛ برنامهای که به روایت دوراهیهای زندگی افراد میپردازد و انتخابهای سرنوشتسازی که مسیر زندگی آنها را تغییر داده است.