
حسین صباغی؛ پاکبانی با دستهای پینهبسته و قلبی آسمانی
معرفی مهمان
حسین صباغی، متولد ۱۳۴۹ در تهران، نه قاری قرآن است و نه حافظ؛ اما آنچه او را به صحنه درخشان محفل آورده، اخلاق و منش قرآنی اوست. پاکبانی با شرافت که در شهرداری کاشان مشغول به کار است و در آزمایشی الهی، سربلند و سرافراز بیرون آمده است. حضور او در محفل، یادآور این حقیقت بود که تجلی قرآن در زندگی، والاترین مرتبه انس با کلام الهی است.
داستان امانتداری
ورود حسین صباغی به استودیوی محفل، با نمایش عکسی از خبرگزاریها همراه شد با این تیتر: «یک ملیارد را پس داد، یک میلیون مژدگانی گرفت». او روایت خود را از روزهای سخت کار و تلاش آغاز کرد؛ روزهایی که با همکارانش از ساعت ۲ بامداد، کار نظافت و رفتوروب خیابانهای کاشان را شروع میکردند.
در روزگاری که به شدت در مضیقه مالی بود، در میانه شب با بستهای پر از تراول و چکپول مواجه شد. او که به شرافت کار و درآمد حلال معتقد است و بر این باور است که پول باید از عرق پیشانی حاصل شود، بدون لحظهای تردید، بسته را به مسئول بالادستی خود تحویل داد.
پس از رسیدن پول به صاحب اصلیاش، یک میلیون تومان به عنوان پاداش و مژدگانی به او پرداخت شد. اما حسین صباغی، در اوج نیاز و تنگدستی، همکاران شیفت خود را فراخواند و این مبلغ را بین آن جمع پنج نفره تقسیم کرد. رفتاری که نشان از مردانگی، معرفت و اوج شرافت داشت.
تبیین آیات امانتداری
میزبانان برنامه که از معرفت و شرافت حسین آقا به وجد آمده بودند، هر یک به نوعی ابراز محبت کردند. حجتالاسلام والمسلمین قاسمیان با تشریح آیاتی از سوره مؤمنون، یکی از ویژگیهای بارز مؤمنان را رعایت امانتداری دانست و به تبیین این فضیلت اخلاقی پرداخت.
«وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ» – «و آنان که امانتها و پیمان خود را رعایت میکنند.» (سوره مؤمنون، آیه ۸)
حامد شاکرنژاد، سید حسنین الحلو و استاد احمد ابوالقاسمی نیز با تلاوتهای دلنشین خود، محفل را نورانی کردند و زینتبخش این مجلس معنوی شدند.
عهد با امام زمان(عج)
در ادامه، حسین صباغی خاطره شیرینی از تشرف خود به مسجد مقدس جمکران تعریف کرد. او از عهدی سخن گفت که با حضرت صاحبالزمان(عج) بسته است؛ عهدی که زندگیاش را دگرگون کرده و باعث شده دیگر نه دروغ بگوید، نه به نامحرم نگاه کند و پایبند اصول اخلاقی باشد.
چشمان بارانی حسین صباغی هنگام روایت این خاطره، ذوق خوانندگی حجتالاسلام قاسمیان را برانگیخت و ایشان ابیاتی از هاتف اصفهانی را زمزمه کرد:
«دلی که غیر تو را جا دهد خرابش کن
سری که بیتو برآید ز تن جدایش کن»
سید جلال معصومی نیز با خواندن قطعهای در وصف پیامبر اکرم(ص)، حال خوش جلسه را تداوم بخشید.
تجلی قرآن در زندگی
داستان حسین صباغی، روایت انسانی است که بیآنکه حافظ یا قاری قرآن باشد، آیات نورانی آن را با جان و دل پذیرفته و در زندگی خود متجلی ساخته است. او به ما آموخت که قرآن کتابی نیست که تنها باید خواند و حفظ کرد، بلکه کتاب زندگی است که باید با آن زیست.
حضور حسین صباغی در محفل، یادآور این کلام امام علی(ع) بود که فرمودند: «خوشا به حال کسی که در تنگدستی، پارسا باشد.» پاکبانی با دستهای پینهبسته و قلبی به وسعت آسمان، که با امانتداری و شرافت خود، درسی بزرگ به همه ما آموخت.