
استاد سید تقی شکری؛ قاری خودآموخته اردبیلی در “محفل”
برنامه “محفل” در یکی از قسمتهای بهیادماندنی خود، میزبان استاد سید تقی شکری، قاری برجسته اردبیلی بود که با هنر تلاوت خود، فضایی معنوی و روحانی در استودیو ایجاد کرد. آنچه شخصیت این قاری را ویژه میساخت، مسیر منحصربهفرد او در آموختن قرائت قرآن بود؛ مسیری که بدون حضور استاد و عمدتاً در مجالس اهل بیت(ع) طی شده بود.
استاد شکری در این برنامه با صوتی دلنشین و لحنی عمیق، تلاوتی ماندگار از آیات قرآن کریم ارائه داد که حاضران در استودیو را تحت تأثیر قرار داد. شیوه قرائت او که برخاسته از مکتبی خودآموخته و الهام گرفته از فضای معنوی مجالس مذهبی بود، نمونهای از اصالت و خلوص در هنر تلاوت قرآن به شمار میآمد.
پس از این اجرای تأثیرگذار، میزبانان برنامه از این قاری ممتاز تجلیل کردند و به بیان ویژگیهای منحصربهفرد سبک قرائت او پرداختند. در میان میزبانان، حاج احمد ابوالقاسمی که پیشتر با قرائت خاص استاد شکری از طریق فضای مجازی آشنا شده بود، از او درخواست کرد تا قرائتی را که در فضای مجازی فراگیر شده بود، اجرا کند.
استاد شکری نیز با روی گشاده، قرائت معروف خود از آیات سوره “والنون واذ ذهب” را ارائه داد. این قرائت که با تکنیک و صوت ویژهای اجرا شد، یکی از قرائتهای منحصربهفرد این قاری است که در فضای مجازی با استقبال گستردهای روبرو شده و نام او را در میان علاقهمندان به قرائت قرآن مطرح ساخته است.
نقطه اوج حضور استاد شکری در “محفل”، بخش پایانی برنامه بود که وی به درخواست میزبانان و مخاطبان، آوازی ماندگار با مضامین مذهبی اجرا کرد. این اجرا که تلفیقی از هنر تلاوت قرآن و موسیقی آیینی ایرانی بود، نمونهای از غنای فرهنگی و هنری جامعه ایرانی در پیوند با معارف دینی را به نمایش گذاشت.
حضور استاد سید تقی شکری در برنامه “محفل” یادآور این نکته مهم بود که هنر تلاوت قرآن در ایران، ریشه در سنتهای بومی و مجالس مذهبی دارد و قاریان بزرگی همچون او، بدون طی کردن مسیرهای رسمی آموزشی و تنها با اتکا به استعداد خدادادی و حضور در محافل معنوی، به مراتب والایی از هنر تلاوت دست یافتهاند.
این قسمت از برنامه “محفل” با معرفی استاد شکری به عنوان قاری خودآموخته اردبیلی، پنجرهای به سوی گنجینه غنی قاریان ایرانی گشود و نشان داد که چگونه قرآن کریم با فرهنگ و هنر ایرانی درآمیخته و در گوشه و کنار این سرزمین، ستارگانی را در آسمان تلاوت پرورش داده است.
2 در مورد “سید تقی شکری”
خوب بود ولی دقت ، دقت، دقت. من خودم اردبیلی هستم 🇮🇷🇮🇷
فیلم احراش چرا نمیاد